Bicara Bonda

Senaman Kegel Untuk Lelaki..

Part seterusnya ..“SENAMAN KEGEL LELAKI”

Ada juga sy dengar pakar cakap kalau org lelaki nak melindungi “en hapy” dengan melatihnya supaya ereksi setiap hari… x perlu bernafsu sekadar senaman kat part tu je.. (biasanya isteri yg kena bantu.. ha ha ha dah 1 kerja nampaknya )..

Kalau wanita nak bagi ketat dn kuat saluran Miss Vnya kena buat senaman kegel dn makan Royal V dn D Folia.. kalau lelaki ada gak senaman kegelnya.. Terus kan baca lagi…

Bagi kaum lelaki ni “ereksi harian ni tujuannya menjaga arteri supaya membawa aliran darah ke kawasan tu..”.. (Ia dipanggil juga kegel utk lelaki).. Sebagai contoh ya : Org yg biasa ke Gym akan faham maksud sy ni.. Jika x pergi ke gym, otot akan menjadi lebih nipis dan arteri anda akan tertutup. Perkara yang sama berlaku dengan en hapy tu.. “.ahhhhhh  susah sy nak tulis berkias sekali ni..”  

Kaum adam kena buat ni :

1. Kekalkan berat badan yang sihat.

2. Jangan duduk terlalu lama (ia memberi tekanan pd prostat).

3. Lakukan senaman sederhana beberapa kali seminggu untuk mengekalkan nada otot lantai pelvik.

4. Berjalan pantas boleh memberikan kesan ajiab dan itu ialah senaman Kegel untuk lelaki juga.

5. Ambil suplemen dn makanan yg ada zat zink dan selenium.

6. Minum Alkohol dn rokok meningkatkan penukaran testosteron kepada estrogen dan meningkatkan keradangan di kawasan itu.

7. Melakukan sex beberapa kali seminggu untuk mengelak mati pucuk.

8. Latih diri utk melakukan sex sebulan minima 4 kali untuk mempertahankan kekuatan Mr Hapy..

Istilah PUNCA MATI PUCUK ialah x berkeupayaan utk konsisten mengekalkan ereksi/tegang.. ada juga yg kurang keinginannya atau xda langsung kpd kepada seks.. (kalau suka kaum sejenis itu bukan mati pucuk).. Masalah dengan ejakulasi.. x peka atau rasa rasa terangsang..   

SEBAB-SEBAB LAIN MATI PUCUK

  • Puncanya kerosakan arteri
  • Otot licin pd saraf zakar boleh menyebabkan mati pucuk.
  • Saluran darah dan kerosakan saraf kerana kencing manis.
  • Testosteron yang rendah.
  • Penyakit buah pinggang·
  • Banyak minum alkohol.
  • Multiple sclerosis (penyakit sistem saraf)
  • Aterosklerosis (saluran darah mengeras)
  • Pembedahan saraf atau saluran darah (contohnya, pembedahan prostat)
  • Kecederaan pada zakar, pundi kencing, pelvis dan tulang belakang.

Nota : Maksud Arteri ialah ia umpama sebuah kapal yang membawa darah dari jantung ke tisu dan organ-organ lain. Arteri adalah sebahagian daripada sistem peredaran darah, yang menyampaikan oksigen dan nutrien kepada setiap sel badan.   

ANDROPAUSE ATAU LELAKI MENOPAUSE.

Sikap lelaki berubah mengikut usianya.. Ni semua pengaruh hormon. Rawai wanita mengeluh kerana x faham perubahan sikap suaminya.. Jika masa muda pemarah, baran saja.. Bila tua jd lain kuat cemburu.. pendiam dan mahu lebih perhatian.. Atau berbagai lg sikap pelik yg x sama dgn sikapnya masa zaman muda..

Sebab tu banyak golongan warga emas bercerai kerana sukar memahami dn komunikasi semakin meruncing.. Yg wanitanya pula sedaya upaya menjauhkan diri & x mahu tidur bersama.. Bosan kena maki dan lari mengadu dgn anak2. Mereka merasakan suami mereka seperti musuh yg patut ditaati (pura2 taat)..

Bagimana Lelaki Andropause..??  

Mereka x kelihatan dri segi putus haid seperti wanita tp sama je gejalanya macam wanita seperti keletihan, kemurungan, berpeluh malam, dan nafsu seks yang rendah.

Bagaimana mengatasi simptom tu..?

  • Makanan pilihlah yg sihat
  • Tidur yg cukup
  • Berhenti merokok
  • Kawal tekanan dn emosi diri

Masalah lain ttg lelaki..  

“Susah terangsang & Klimax“ antara puncanya kerap melihat porno dan melakukan onani.. Rasa sensitif pd bahagian tu menjdi kurang kerana urat2 halus sudah rosak kerana tekanan yg kuat dan kasar. (Mereka hanya boleh menikmati sex dgn cara tangan/onani) Melihat perlakuan porno sehingga lelaki sukar menikmati sex yg realiti.. (rugilah dn timbul konflik) Perhatian : Kes ni bukan lelaki jer.. wanita pun sama..

Ini kerana ia dirangsang oleh imiginasi yg teruk & Isterinya pulak dirasakan x dapat memenuhi kehendak apa yg dibayangkan dlm minda lelaki.. (kena pula isterinya pasif atau  x bagus dn x menarik).. Maka hubungan itu membosankan bagi keduanya..

“Cepat ejakulasi atau belum sampai waktu“.. Ini paling banyak cerita sy dengar.. Ia berpunca dri rasa sensitif yg melampau. Lelaki yg ada masalah ni x boleh kontrol banyak perkara masa perhubungan tu.. Kalau dia boleh kontrol “kawal situasi.. fokus minda kelain & makan suplemen herba atau sapuan herba perkara ni boleh dikawal..”..

Kerap melakukan sex bukan bermaksud sihat. Ia boleh membawa kepd kebosanan dn kurang minat akhirnya.. Sex merupakan terapi yg menyihatkan otak, bakar kalori, awet muda bagus utk jantung, meninggikan hormon baik dlm badan, banyak ilham/idea, otak cergas, badan cantik, muka segar , umur panjang dn mewujudkan mood ceria.. ”Banyak sangat kebaikan sex utk badan manusia kalau pandai menerokainya lah..”

Pasangan atau individu yg bijak menerokai saat itu boleh mencipta imiginasi atau bermain fantasi.. mengenal sensitivity.. Boleh merasakan perubahan yg sangat indah… Kerana sex bukan sahaja hubungan badan ia merupakan permainan otak.

Banyak pasangan yg gagal kerana tidak tahu menggunakan masa & saat yg diperlukan kerana ia “berkaitan antara satu sama lain” Rasa cinta merupakan elemen paling penting untuk menerokai saat dan keselesaan bersama. Perasaan mood siang dan masalah yg dihadapi pasangan menentukan kualitinya..

Kepada kaum wanita sedikit informasi sy sampaikan apa yg sy dengar dn belajar ttgnya..

  • Wanita yg x berkhatan amat sukar mengawal nafsu sexnya.. Nafsu sexnya sgt kuat.. Sbb tu Islam suruh wanita berkhatan selain itu kebaikannya ialah kebersihan..
  • Wanita ni ada berbagai jenis bentuk luaran dan dalaman Miss V-nya.. Rahimnya juga x sama ada tinggi.. ada rendah.. Maka dengan demikian ia juga x sama untuk capai tahap klimax setiap wanita.. Ini juga myb punca utama suami sukar menyempurnakan tugas mereka..
  • Sbb itu wanita perlukan suplemen herba yg tepat selepas bersalin. Miss V akan membesar selepas bersalin kalau x makan herba akan kekal luas.. susah nak ketat semula tanpa makan herba..!! Royal V dan D Folia ST adalah terbaik.. Bukan sbb sy nak jual produk tp sy tahu kekuatan herba dan kesannya yg boleh pulihkan..

11995704_789205934536151_829648125_n

  • Lelaki ni degil dn takut makan ubat suplemen.. Jika nak rawat sy galakan Makan Lucimax RM29.50 & Rock Arrow ST RM40 Boleh beli ST Online 019-7917 133/019-3042 133 / FB Sendayu Tinggi Online / website sendayutinggi.com
  • Kalau JRM Korean Ginseng Tonik :Kenapa Korean Ginseng Tonik sgt diperlukan  oleh para suami atau lelaki kerja berat.??
    • Lelaki banyak yg ada masalah lemah tenaga batin tp x sanggup mengaku dgn isteri dan mencari  banyak helah.
    • Lelaki yg ada keinginan tp x cukup kuat kekerasan nya /ereksi nya.
    • Cepat ejakulasi paling isteri marah.. Belum apa2 dah sampai dulu.
    • Badan lesu sbb kerja berat sampai x bernafsu..
    • Badan selalu x sihat dan x bersemangat sehingga sex pun jadi lemah..
    • Berusia dn banyak penyakit menjadikan kurang bertenaga utk sex.

Ramai yg dah mencuba Korean Ginseng Tonik.. Kesan cepat lepas 5 jam sgt power.. Tp kena banyak minum air.. 3 hari permulaan tu ambik sesudu besar.. lepas tu baru boleh ambik 2 sudu besar..

BADAN SIHAT SEKALI.. PELUH BANYAK KELUAR.. Elok lah anda mencubanya sekarang sbb kali ni ada promosi..

Korean Ginseng Tonik sekarang promosi murah sangat RM20 satu botol. Untuk pembelian online boleh whtaspp 019 3737133 / 013 774 7133.
Korean Ginseng Tonik sekarang promosi murah sangat RM20 satu botol. Untuk pembelian online boleh whtaspp 019 3737133 / 013 774 7133.

Korean Ginseng Tonik (Harga asal RM58.30 + postage RM6).. Sekarang RM20 FREE POS Semenanjung!! Boleh membantu banyak masalah sex utk kaum lelaki.. Kedai jamu xdapat harga ni Boleh beli dgn kami secara pos..

Kalau untuk lelaki mmg power kesan tenaga sex nya. Boleh lagi satu malam 2 kali.. Macam zaman  muda dulu.. Rugi x cuba.!!

 

2 Comments

Leave a Reply to Azhar puteh Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!