Bicara Bonda

Part 2 : SPF Tinggi Punca Jerawat Naik..

Kali ni sy nak cerita sikit ttg SPF yg berlebihan pd sunblock akan menyebabkan muka berjerawat.. Pemahaman ttg penjagaan kulit bagi sy sgt penting supaya kita tahu apa yg yg menyebabkan kulit rosak..

Contoh gmbr kulit muka berjerawat..
Contoh gmbr kulit muka berjerawat..

Alhamdulilah sejak Yati jaga ST dia yg guide sy.. Yati belajar  banyak ilmu dn luas pengalaman ttg kosmetik dan color kosmetik.. Sbb tu pemilihan color semua dia tahu.. (jujur je sy ni sambil Promote ST : Kualiti produk Make Up mmg cantik dan murah harganya.. Kualiti mmg teratas..) Sy juga x lepaskan peluang masa bersembang2 dgn kawan2 sy bangsa asing yg mmg pakar dlm skincare.. Banyak mereka berkongsi informasi dn cerita ilmu dan pengalaman mereka..

Makanan harian atau suplemen sgt penting kalau nak skin sihat… Sy start jaga muka betul2 masa umur sy 32 tahun.. Umur sy 12 tahun sy dah makan herba.. Sy makan herba je banyak sbb x da duit nak beli Skin care sbb x mampu, mahal kan..!! Herba mudah nak dapat, murah sy tanam sendiri atau cari kat pasar2, keliling kampung je.. he he he..

Yg pasti muka dan badan ni makin tua makin susah nak jaga, makin banyak kerenahnya.. Masa muda mmg senang jaga cepat menjadi.. Nak kurus atau nak cantik.. Lepas umur 35 tahun semuanya bertukar jadi x tentu arah.. Lepas 40an lebih lah parahhhh..!!

Penggunaan sunblock amat penting jika kita dalam rumah sekali pun waktu siang kena pakai sunblock.. Kerana tahap pigmen setiap org berbeza-beza ikut ketahanan kulit dan keturunan..

SKIN CARE DAN SUNBLOCK SGT PENTING MELINDUNGI MUKA DARI KERING, CEPAT TUA, SINARAN MATAHARI UTK ELAKAN KEROSAKAN..

Sunblock herba foundation keluaran JRM terdpt 2 jenis utk kulit kering dan berminyak.. bagus sgt utk lindungi kulit dri sinaran UV..
Sunblock herba foundation keluaran JRM terdpt 2 jenis utk kulit kering dan berminyak.. bagus sgt utk lindungi kulit dri sinaran UV..

Pakai produk skincare mengikut keperluan usia dn kulit.. Jangan fikir nak putih saja.. Org sensitive x boleh pakai langsung produk yg ada bahan pemutih.. Muka nipis, mudah kering, berkedut dan pedih..

Sunblock yg SPF nya 15 hingga 30 mengandungi bahan kimia yg rendah.. Jika lebih 40 SPF nya keatas, bahan kimia akan tinggi.. Jika anda extreme nak elakan jeragat pasti akan memilih sunblock SPF yg tinggi contohnya SPF 50 kan..?? (he he sy tulis ni sbb sy terkena lah.. mmg berjerawat..)

Kesan awalnya mungkin pada sekali pakai x rasa apa2.. Lepas kali ke-3 pakai dan seterusnya.. Muka akan mula bermasalah jadi pedih dan banyak jerawat..

Iklim negara kita cuaca panas dan dgn SPF yg tinggi tu akan menyebabkan skin lebih panas, pegang pipi je pun panas kalau pakai SPF tinggi dan inilah punca muka berjerawat..

Irma ialah testimoni kami yg berjaya atasi masalah jerawat di muka dgn mengamalkan Super Perfect Collagen.. Produk terbaik dri JRM..
Irma ialah testimoni kami yg berjaya atasi masalah jerawat di muka dgn mengamalkan Super Perfect Collagen.. Produk terbaik dri JRM..

Untuk atasi kulit jerawat, JRM ada produk Super Perfect Collagen (SPC).. SPC ni bagus utk rawat jerawat.. alergi kulit.. jeragat… Sgt berkualiti.. Kami x banyak iklan sbb tu sebelum ni kami x turunkan harga.. harga asal RM49… Org kalau jual formula ni RM120 sekotak… Sy dah makan sy tau kesannya sgt baik… Sehingga sekarang walau dh expired sgt laris sbb murah dn selamat lagi dimakan selepas 6 bulan dri expired date..

Dalam SPC terkandung 3 jenis bahan utama :

  1. Ia ada 2 jenis kolagen gred 1 & 2 khas utk membina sel2 kulit menjadi lebih sihat & muda.. KOLAGEN GRED 1 Triple Helix membantu utk awet muda, anjalkan kulit, rawat sendi dan tendon.. Rambut akan kuat dn bersinar jadi lebat.. Bagus rawat masalah keguguran rambut..
  2. Selain tu ada Silver Ear Mushromm atau Trimella.. Herba ni sejenis cendawan kristal.. Berkesan merawat kulit kering, berkedut & jeragat yg hitam susah nak hilang.. Melembabkan kulit.. Sebab tu jadi sihat kulit..
  3. Ada Orage pahit sgt banyak dgn kehebatan vitamin c paling tinggi.. Kulit jadi cerah dan berkilat.. Wanita hamil elok makan.. Anak jadi putih..

Nntkan Isnin depan update last ttg muka, ikuti kebaikan Vitamin C pd kulit muka..

2 Comments

  • zetie

    As salam..puan..suka sy nk share psl SPC ni..mak saya pengguna spc n gel rambut magika..mmg sgt berkesan..rambut x gugur..n hitam berkilat…kesan nampak dilihat dalam masa 3hari saja …trbaik..ni dia dgr puan promo kt radio klasik..trs beli ngan saya..slama ni sy duk promo kt dia..x mau dia..kena dgr promo dr puan jugak..haha…abah pun duk puji sokmo bini dia dh cantik…haha..tq puan hasilkan produk trbaik…

    • jamuratu malaya

      Zettie ..Alhamdullilah sudi komen sy kat sini ttg kebaikan Super Perfect Collagen..Sy tau produk ni bagus..sayangnya modalnya sy x cukup kuat dn banyak nak iklankan. .Kalau produk macam ni mahal rm 120 ..utk 10 sachet sbb bahan aktifnya bagus sgt ..mesti mahal.,sy rugi banyak ni..

      Masa buat production x boleh sikit2 ..kena buat banyak..nak cari bahan pun susah ..Dah namanya rezeki Allah x bagi semuanya jadi duit..mesti ada ruginya dn ujian dlm bisnes

Leave a Reply to zetie Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!