Petua Bonda

Kelemahan wanita gemuk…!!

Saya serba salah nak tulis ni.. Takut sangat saya menyinggung perasaan pembaca.. Saya mohon maaf ye sebelum sy meneruskannya.. Sy sekadar menulis memberikan informasi dan tidak ada niat yg buruk.. (sy menulis paling berkias kali ni..susahnya aii…!! Kalau bercakap lebih senang, he he macam masa buat talk event..  Demo lagi teknik senaman kecilkan punggung dan beza power grip makan produk dgn x)

Senaman kecilkan punggung (kegel)

Kalau sy x tulis pulak mungkin ramai wanita lain yang mahukan informasi yang saya rasa sangat berguna.. Bukan senang nak dapatkan info begini yang saya cari dari pengalaman saya sepanjang membuat produk dari soal selidik orang ramai..

Marisa sblm slps

  1. Celah kangkang Hitam /leher /ketiak

peha, ketiak & leher hitam

Biasanya wanita atau lelaki yang gemuk susah berjalan . Bahagian peha akan bergesel antara satu sama lain. Adakalanya melecet dan sangat tidak selesa. Terutamanya jika memakai baju kurung atau jubah. (Lebih selesa pakai seluar).

Pengaliran udara yang lembab menyebabkan kulat pada peha ( berkerak kehitaman jadi keras ) ..Antara bahagian lain serius ialah leher, perut yang berlipat2, ketiak/ bawah lutut.. Pastinya paling ketara celah kangkang.. (adakalanya berbau kepam jika banyak berpeluh)..

Promosi-utk-kulit-(Online)
Whatsapp : 013-774 7 133 atau 019-373 7133

Adakalanya mereka sering ruam dan gatal2 akibat banyak berpeluh.. Bila digaru kulit mereka meninggalkan kesan yang tidak cantik..(Gunakan Bio Calamine Essen).

Saya cadangkan  : Mandi pakai sabun eu kalypto pagi dan malam pakai sabun super moist..Sabun Eu Kalypto ni dia bersihkan kulat dan matikan bacteria. Kesan kerak atau fungus mudah lembut.. Super moist akan lembutkan kulit.. Amalkan selalu dapat rasa bezanya (punggung berkematu pun boleh cerah dan bersih tau..!! ). Sebab tu saya suruh bakal pengantin pakai set ni.. 3 bulan sebelum kawin.. Supaya badan tu halus dan sempurna bila suami nak sentuh… Kalau kasar dah sama kulit lelaki  x syok lah harap baju tidur je sexy.. Kulit kena sexy sekali..Tak mahal pun RM 35 berbaloi..Free Pos..

  1. Lemah otot dalam vagina

Fat

Wanita gemuk  : Selain susah melakukan pegerakan badan dalam aktiviti harian seperkara lagi wanita gemuk susah melakukan gerakan kemutan semasa hubungan sex.. Sehingga ia menyebabkan longgar dan tiada kesan getaran atau grip dari dalaman.. Suami akan susah menembusi kawasan klimax ( isteri ) kerana ia terhalang dengan daging peha dan perut isteri yang besar.. 50% ke nikmatan itu sudah hilang..

Sebab2  wanita perut buncit

  • Rahim x kecut betul/kembang lepas bersalin
  • Kerap bersalin
  • Bersalin pembedahan atau x berbengkung dalam pantang
  • Makan x berjaga.perut banyak lemak
  • Keputihan dan kurang hormon perut jadi besar
  • Banyak duduk dan suka makan goreng2 dan minum ais
  • Tak makan herba yg sesuai nak kecutkan rahim atau perut

images (1)Lelaki Gemuk : Biasanya perut boroi akan menyebabkan kelemahan yang sama kerana perutnya mendahului segalanya (faham2 lah sendiri)..

  1. Cepat penat 

Wanita dan lelaki : Mudah penat dalam semua perkara , sakit kaki, kurang bertenaga mudah diserang penyakit ..

  1. Keputihan dan bau yang kuat

Putik Telaga DaraWanita gemuk dan wanita mengandung sering mengalami keputihan teruk dan kegatalan. Selalunya keputihan mereka sangat kuat baunya dan mengangu hubungan sex. Ia juga akan menyebabkan kegatalan , dan kalanya menjangkit kepada suami mereka. Ia akan menyebabkan ketidak selesaan kerana keputihan ini turut melekat pada kelamin suami..

Putik telaga Dara ( PTD) sesuai sangat diamalkan dari kanak2 perempuan berusia 10 sampai warga emas.. Paling bagus waktu datang haid, cepat sangat menghilangkan bau dan gatal2..Paling best sekali mengetatkan bahagian sulit wanita..( ada kuasa Nano- membantu meresapkan kuasa herba melalui lapisan luar kulit bahagian intim/ dia sangat lembut dan selesa / bau segar herba yang tahan lama..http://jrm.com.my/bau-punca-suami-tak-sentuh-isteri/

  1. Tidak subur dan gangguan haid
  • Masalah hormon sering mengangu lelaki dan wanita yang mengalami kegemukan.
  • Mempegaruhi kesuburan/susah hamil dan kurang kepada keinginan sex .
  • Sebab itu jika wanita itu menapous dan gemuk berat badan akan naik bertambah.
  • ( Punca kegemukan juga berpunca dari ubatan yang mengandungi steroid ) .
  • Bentuk badan mereka lurus dan tidak sexy seperti gitar (belekuk indah)..
  • Datang haid sedikit keluar dan adakala hanya sehari atau berapa titik
  • Cepat menapaus jika tidak dikawal melalui senaman dan suplemen
  • Mengangu emosi dan mempercepatkan penuaan diri
  • Cepat pelupa dan pereputan tulang

6. Kulit muka dan badan tak cantik (kusam tak segar) 

Berbeza sekali rasanya dgn wanita yg kurus terutamanya ada buat senaman kegel atau makan produk D folia ( Produk D Folia/sedu Arrow paling terbaik sejak 18 tahun lalu ) atau Royal V kesan kemutan lebih ketat dan amat terasa sgt kuat..Tak ada dekat pasaran yang boleh tinggikan hormon wanita ..!! Saya buat formula ni sebab saya tahu hormon sangat penting nak muda dan bantu cepat kurus..

Royal V32 Khasiat Royal V

  • Mengetatkan dan menegangkan otot faraj.
  • Menguatkan keinginan hubungan seksual.
  • Mengandungi antibakteria dan mengeluarkan keputihan.
  • Menghilangkan kegatalan dan bau .
  • Kaya fitoestrogen yang melambatkan proses penuaan.
  • Mempertahankan kecantikan bentuk badan wanita.
  • Menghalang perubahan kepada tubuh wanita yang sudah menopaus.
  • Membesar dan menegangkan payudara.
  • Mengonturkan punggung agar nampak lebih menawan.
  • Meningkatkan pengaliran darah.
  • Mengatasi kekeringan faraj bagi wanita menopause.
  • Mengandungi fiber yang tinggi & phytonutrients.
  • Menurunkan kadar kolesterol.
  • Mengurangkan risiko kanser.
  • Mengecutkan saluran peranakan.
  • Merapatkan pintu rahim .
  • Merangsangkan pengeluaran hormon.
  • Melancarkan perjalanan dan kitaran haid.
  • Merangsang pertumbuhan sel-sel otak manusia.
  • Menguatkan ingatan.
  • Pertumbuhan akal dan fizikal.
  • Menghilangkan keletihan dan kesakitan sendi.
  • Mengurangkan tekanan darah dan kolesterol.
  • Menegangkan dan mencantikkan kulit.
  • Amat berkhasiat untuk membuang asid urik (gout).
  • Xanthones yang merupakan sejenis super-antioksida.
  • Cathechins, Polyphenols dan Polisakarida ejen-antioksida.
  • Vitamin C, Zat Besi, Niasin, Kalsium, Protein, Serat Fiber, Vitamin B1 & B2.
  • Menghalang jangkitan kulat dan virus.
  • Merawat banyak jenis penyakit.
  • Memberikan perlindungan antioksidan yang kuat.
  • Anti-penuaan dan meningkatkan potensi vitamin E.

Untuk dapatkan informasi Royal V sila klik : http://jrm.com.my/royal-v-terokai-kebaikannya/

   7.  Selulit

 

1Selulit paling ketara dialami oleh wanita yg mengalami kegemukan semasa hamil.. Dan ia sangat susah nak hilangkan.. Jika kegemukan semasa hamil beterusan kekal sehingga lepas bersalin selepas minima 3 tahun ia akan mengumpulkan sarang lemak yg padat dan pejal.Terutama bahagian punggung.. Siku, lengan, peha.. PENJAGAAN MAKANAN SELEPAS BERSALIN, UBATAN YG SEMPURNA LUAR DALAM SEPERTI AMME COMPLETE ST AMAT DIPERLUKAN mengimbangi kesesuaian antara ibu dgn bayi yg sedang menyusu..

Kalau sy cerita lebih ttg  produk macam nak menjual sgtlah.. Disebabkan ramai yg tanya maka  sy terpaksa detailkan menulis kenapa Amme Complete rawatan terbaik untuk wanita lepas bersalin supaya badan maintain cantik.. Produk ni pemulihan selama  60 hari… Dan banyak perkara yg wanita kena betulkan dan menjaga diri dalam pantang memang produk nilah paling terbaik..

Fungsi botol Amme Complete : 

Hari 1 ke 10 : Sy melihat hormon wanita yg x stabil menganggu emosi ibu selepas bersalin..sebab itu saya menciptanya hanya fokus rawatan utk ini : Wanita boleh kena 2 jenis meroyan..Gila atau angin meroyan (emosi) dan darah  meroyan. .kesakitan yg teramat sakit bahagian pinggang dan perut seperti mahu melahirkan azabnya..

Sebab itu ada 6 botol produk yg sgt penting wanita makan mengikut keperluan wanita yg sedang menjalani proses pantang..

  • 1 amme massage. (Khas urutan)
  • Amme heat (Minyak panas/elak masuk angin ..sapu kat kaki dan campur dgn amme massage waktu bidan urut..dia bantu cairkan lemak dan selulit)…
  • Body tone ( Cream Of Param herbal) Fungsi buang sel mati, elak angin, cantikan kulit ibu..
  • Tummy Tone ( Herbal Cream dulu herbal powder- Buang sel mati, kecikan perut , kecutkan rahim, Legakan darah meroyan)
  • Oil Of telon Utk bayi kembung dan elak angin..

Yg lain2 macam bengkung..pati haruan adalah extra produk kalau nak beli.. Oklah ..kita  balik kepada pil 2 dan fungsinya ..Jom baca lagi…

10751550_608789255911154_519550016_nHari 11 ke 20 : Ia melancarkan proses penyusuan ibu, mengemaskan rahim supaya lebih cepat kecut.. Dan menambah darah ibu .. Muka ibu merah dan segar dalam proses ni.. Kulit ibu cantik kerana ada sokongan luar dan dalam..

Hari 20 ke 21 : BERMULA dari pil ni ia fokus lebih kepada pengecutan rahim dan saluran vagina keseluruhan. .Kerana tempoh ini mengakhiri habis berpantang..Wanita bersedia utk melakukan hubungan kelamin selepas 40 hari..

Hari 21 ke 30 : Ia masih  mengekalkan konsep rahim dan penyempitan.. Tetapi ramuan herba disini ditambah untuk mengemaskan badan wanita kearah pelangsingan ..Tidak mengangi penyusuan dan sistem badan bayi boleh menerima .. Tidak mudaratkan anak (Kalau menyusu) Begitulah seterusnya .. Utk botol 31 ke 60..Semua kepada badan ibu menegangkan payudara,  proses pelangsingan.. Fokus kepada rahim dan pengecutan. Sesuai dgn penerimaan bayi yg menyusu dan selamat bagi wanita yg bersalin pembedahan..

Hari 35 : Jika ingin lebih mantap boleh tambah dengan ROYAL V.. Sy x galakan makan seawal pantang.Kerana ramuan herba Royal V sgt kuat kearah hormon.. Keinginan kepada sex sgt luar biasa.. Dan payudara, menjadi tegang (mencanak naiknya ha ha…) dan air susu menjadi lebih banyak.. Ia akan menyusahkan wanita. (X BOLEH BUAT SEX DALAM PANTANG).. Sebab tu sy x galakan makan.. Kalau nak makan kena KONTROL DIRI YA..!!

 

JIka anda nak baca tulisan sy lagi detail pasal keputihan baca dekat blog  jrm.com.my klik keputihan  .. Banyak sangat pengalaman sy dalam pekara ni.. Tombong yang sgt mengerikan..ishh sebenarnya ramai wanita x tau bahaya sgt kalau x jaga badan dalam pantang.. Doakan sya ada idea dan kelapangan untuk menulis lagi…Wanita mengandung jangan mencangkung masa buang air besar..dan banyak perkara lagi yang boleh melemahkan pelvik yg menyebabkan  tombong,,!!..

 

 

8 Comments

  • Khairul Bariyah

    Terima kasih sharing is caring.
    Puan saya ada breast cancer sebelah dah ops chemo yg ke 6.
    Boleh kah saya makan product JRM seperti v royal or any other product yg Puan syorkan. Terima kasih harap balas ya. Umur 55tahun.

  • nor

    Sy ank 11. Berat bdn 57 kilo. Umur 43. Tringin sgt nk cuba royal v. Brp lama blh tahan tuk sebotol? Mklumlah hgnya blh thn.

  • As

    Puan mcmana nak kembali berat & bentuk badan ideal, saya anak 5, betul badan dah mcm buah pear. Hny amalkan royal v, ia membantu berat &betuk asal tak. Berat sekarang 65kg, max berat ideal 55kg. Terima kasih.

  • nuriiqa

    assalam puan,blh x puan kongsikan petua mnjarakkn anak.sy alah dgn cucuk hormon@implan@pil hormon.berat badan senang naik. @ade x produk jrm yg blh seimbangkan kesan hormon tu n mengelakkn bdn sy rosak disebbkn ubt cegah hamil

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!