Bicara Bonda

Masa saya di Hari Raya Haji..

Assalammualaikum, Cuti panjang raya haji balik kampung je.. Kebosanan yg memang dah dijangka..Tiada apa aktiviti lah kalau balik kampung.. Sekadar cuti dan ziarah mak dan lebih baik sy buat kerja.. Sy siapkan point awal2 utk mengisi tulisan di blog ni.

Dulu x da blog xda rasa tanggungjawab nak up date apa2.. Sejak kebelakangan ni makin banyak follower dan x kurang yg komen suka baca blog sy.. Tu yg makin semangat nak up date selalu.. ha ha ha.. Sy mmg x suka IT, terpaksa sebab dalam niaga kena belajar ttg IT..

Sejak ada blog dan fb sy lebih mendekati penguna ST dan JRM. Saya terima pm luahan/masalah penguna/peminat..Mmg x tahan hati membacanya.. Ada juga saya menangis , kesian..pastinya saya sangat memahami sebab saya juga wanita.

Sejujurnya bab menulis ni saya suka ikut mood. Sebenarnya nak tulis bab kisah hidup saya dan tips pemakanan yg saya amalkan paling susah nak buat.. Lama dan kena baca ulang banyak kali. Masa tulis kena menghayatinya betul2… kih kih kih , Typo pun banyak.. Hakikatnya saya ni bukan penulis. Bab tulis travelog dan hobi bagi saya senang lah..

Paling banyak PM kat sy bab gemuk.. Nak sangat kurus..Tension…Sakit hati..malu..Luahan yg sering diucapkan oleh orang yg hadapi “lebihan saiz” pada badannya.

Saya pernah gemuk dan lalui zaman muda suka duka ujian nak teruskan kehidupan. Bukan mudah..!! Kita perlukan semangat orang lain dan sokongan untuk terus berjuang. Kalau bukan untuk kita demi anak2 yg masih kecil tak faham apa2 lagi .. atau ibu kita yg uzur yg sangat perlukan kita ..HIDUP KENA TERUSKAN.. CARI BAIK DAN YG HAPY2 JE.. YG SAKIT2 LETAK TEPI.. haaa gitu lahh.. Wanita ni banyak kehendaknya dan banyak buruknya juga.. Kena seimbangkan..

So kepada anda semua jika ada kelapangan ikuti blog saya tajuk : Rahsia ku Rahsia mu jua.. Ada banyak part..

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!