Bicara Bonda

Event di pejabat Dato Fazilah Kamsah…

212 jun 2014 ,Event kali ini hanyalah selingan didalam program Dato Fazilah Kamsah . 60 peserta pegawai senior yang menjawat jawatan penting  dijabatan swasta dan kerajaan. Ceramah singkat selama 20 minit di pejabat Dato Fazilah Kamsah sempena Hari Setiausha tidak mencukupi untuk saya  menerangkaninformasi yg lengkap tips kesihatan dan kecantikan. Biasanya ulasan saya ttg perubahan hormone dan kegemukan bagi wanitaperlukan masa 1 jam 20 minit paling minima.

Pertemuan singkat dengan peserta seramai 60 orang itu amat menyeronokan sekali.Ia memberikan pengalaman baru untuk saya. Sebelum ini saya banyak memberikan ceramah motivasi kepada pelajar IPT dan wanita tentang ushawan.Sejak 2 tahun kebelakangan inisaya makin aktif dalam ceramah dari kebanyakan yg wanita berkerjaya.Mulanya saya gementar kerana merasakan ilmu saya tidak sepadan dengan mereka. Saya pujuk diri bahawa saya menyampaikan perkara benar dan bukan direka-reka melalui pengalaman saya sebagai pengamal  perubatan herba dan alternative.

666666Nikmat yang Allah berikan pada saya ingin saya kongsikan dalam setiap perjalanan kerjaya atau kehidupan. Terdapat banyak hikmah boleh dipelajari  meskipun dari anak kecil meskipunitu orang gila sekali pun. Namun kelebihan lebih menarik jika mendekati orang yang bijak pandai atau dikalangan ulama kerana setiap saat bersama merekaboleh membentuk kita menjadi kebih baik. Bagi saya “ Kita adalah pelajar dan setiap hari kita akan terus belajar untuk memperbaiki diri dalam semua perkara.

1Mendekati Dato Fadzilah Kamsah serta isterinya adalah figura yang saya labelkan manusia yang tinggi ciri2 sifat insaniah cemerlang sama dengan apa yang kita lihat pada kaca TV. Strategi Dato menarik perhatian peserta dengan karisma dirinya sangat tinggi sesuai dengan ilmunya .Di kesempatan itu Farin Ahmad juga merupakan tetamu jemputan pada majlis tersebut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!