Petua Bonda

KISAH BENAR – Sejarah saya makan ubat kurus ST

Semua produk keluaran ST dan JRM.. Saya makan sebelum jual..!! Saya yakin dengan apa yang saya formulasikan. Sebelum ada brand ST zaman dulu, saya membuatnya dengan merebus atau blender. Hisssshhh sangat tak sedap.. Pahit, maung, payau, pedar…arrggghh !!
Saya dapati apa yang saya makan akan berkesan mengikut usia dan tahap keperluan badan seperti metabolisma, hormon, kesihatan dan faktor-2 lain. Suplemen yang saya makan mengikut umur waktu itu , cuba perhatikan :

1) Masa muda awal 17 ke 25 tahun : Saya hanya makan d folia dan set bersalin sahaja selepas bersalin , dah boleh kurus tanpa berdiet.

Aiman Hazeem semasa 3 bulan..

2)Di usia 30an ( selepas bersalin Aiman Hazeem kini berusia 18 tahun) Makan D Folia dan Ammy Complete hanya mencantikan muka saya saja waktu itu. Saya buat set slimming lucimax, Garlic Plus & Slimmertique , baru boleh kurus..!!

Woww..ww masa makan ubat set slimming tu – Angin, kentut banyak keluar. Peluh banyak, najis keluar hitam sebab banyak toksin dalam badan. Kawan-kawan ofc semua terkejut saya kurus , muka merah jambu.. Saya boleh kurus dalam masa 5 bulan berat masa tu lebih kurang 70kg –  turun kepada 47kg..

Saya tak bersenam pun ..!! Pantang je waktu tu – Tak boleh makan santan , nasi lemak, roti canai, teh tarik dan air gas . St pada tahun 2000 masa tu sangat laris dan banyak orang yang kurus makan set slimming ..!!

Kronologi saya dalam mengkaji diri sendiri gemuk boleh kurus berjaya menaikan ST..Saya yang pertama menyatakan kegemukan ada 3 kategori iaitu  air , angin dan Lemak tepu/daging. Saya lah yang mempeloporinya. Sejak itu banyak syarikat lain meniru statement saya. Set slimming ialah antara produk terbaik sampai sekarang masih laris kerana ia berkesan. Bagus untuk semua sistem keseluruhan dalam badan.

3) Umur awal 40an ( Selepas bersalin Nur Ain Sufiah kini berusia 8 tahun ). Saya masih makan D Folia dan set bersalin Ammy Complete. Gemuk hampir 80kg dan  perut masih buncit selepas bersalin. Saya dapat kurus kembali dalam tempoh 1 tahun 3 bulan . Suplemen saya masa tu Bio Triple Slym dan  Lempoyang Heat Cream..!!

Saya bersalin dan Yati pun bersalin juga. Sama-sama mengalami kegemukan.  Dia makan Apple Xtreem. Saya ambil 1kg dari kilang (masa tu dalam kajian lagi) Sehari  saya ambil 2 kali.

Yati sangat kurus 43kg pinggang 22 kg..Sampai sekarang maintain berat tu..!! Zaman anak dara pun tak kurus macam tu..!! Saya bersenam dan berpantang , azab dan lama juga baru saya kurus , Yati senang dan cepat sebab dia muda..!!

Saya sekarang tengah buat buku. Singkap kamar wanita..Lengkap tips dengan petua amalan saya sejak muda. Selepas saya bersalin kali terakhir ni sangat susah nak kurus.. ( Kini anak kecil saya berusia hampir 5 tahun ) Esok saya kongsikan lagi tentang saya kurus diusia lewat 40an, di tulisan saya di Kontraversi “ Persis Dara “..

One Comment

  • ina

    Salam puan, saya sudah berumur 42tahun dan 1thn yg lepas saya bersalin anak ke 3. Saya bersalin secsra pembedahan utk 3 anak saya. Saya msh menyusukan badan anak ke 3. Masaalah saya perut saya buncit dari paras bwh payu dara hingga ke tempat jahitan bersalin dan dah mcm org msh mengandung. Bahagian badan yg lain xjadi problem. Blh bagi cadangan bagaimana saya hdk dptksn perut yg kempis tanpa perlu membuat exercise yg teruk sebab tulang belakkang bahagian punggung saya ada scolisis..

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!