Petua Bonda

Bawang Besar Penggalak Hormon..

KAJIAN SY LELAKI DAN WANITA CINA paling lemah sex.. Paling kuat India dn ke-2 melayu.. Bila lemah, hormon akan turun..

Sbb apa..??

(Maaf sebanyak2nya pd semua yg baca, bonda dah tua sekadar ilmu bukan bonda nak cakap kotor.. Kalau x stori org x tau).

Sbb tu pemakanan sgt mempengaruhi… Jangan x percaya herba, jangan x percaya pantang.. Sy dah kaji buruk baiknya..

Contohnya topik hari ni …..“Bawang Besar”…

bawang-merah

Bukan sy nak puji org Bangladesh, India, Arab yg suka makan bawang.. (Sy perhatikan ruji makanan mereka).. Bagi kaum ni lelakinya sgt tinggi hormon testosteron. (kuat sex juga)..

Kebaikan lain..

Ni bahan salah 1 nak kurus juga.. Bangla suka bawang besar, ketiak busuk katanya (x semua busuk bergantung tahap prebiotic dlm badan sebenarnya ketiak bau ni)..

Tengok skin mereka kerja panas x jeragat.. x gemuk.. hormon banyak sbb tu banyak bulu..!!..

Perubatan barat agungkan perubatan dadah sbb mereka cemburu. Sebenarnya mereka sgt percaya herba..

 

Barat ni x banyak herba macam bumi India dan Asia..!! Jealous sgt so mereka buat propaganda ler makan herba x elok.. Niat komersialkan perubatan sbb tu kondem herba x elok.. Walhal mereka paling nak back to nature

Buktinya bawang putih dn bawang besar ia sebahagian herba..

Ni kebaikan bawang besar..

Yg sgt banyak utk kebaikan perubatan.. Sy singkatkan…

Kalau utk sex…

 

  1. Dia terbaik sebb ada  aphrodisiac yg meningkatkan libido terus merangsang organ dn hormon testosteron level.. Bila hormon tinggi terus meninggikan keinginan sex..
  2. Elakkan serangan kanser
  3. Cantikan rambut kulit dn kesihatan keseluruhan
  4. Menghalang stress  (15 gm bawang bersamaan 64 kalori..)
  5. Ada vitamin c,  calcium, iron, folate, magnesium, phosphorus .. potassium dan antioxidan quercetin dan sulfur.
  6. Merendahkan risiko jantung dn kegemukan ..
  7. Bagi tenaga dn bagus utk diet kurus

 

Ia antara top 10 makanan terbaik utk kesihatan.. Mohon maaf segala kurang dn khilaf kerana sy masih kurang ilmu..

(Sy sentiasa dan masih belajar dgn beberapa org pakar yg lebih profesional yg boleh mengukuhkan fakta dn research sy)

Jika senang dgn petua sy share pd kenalan anda utk kongsi kebaikan..

 

2 Comments

  • aisyah

    bawang sedap ooo..cicah dgn kuah kacang. haha..sy sorg je makan husband x suka. xda la mkn bnyk sgt,mybe sbb sy species yg suka makan ulam mentah. bonda,share la tips x sakit tulang blkg dan pinggang. petua untuk hilangkan kebas di kaki dan tangan bg mak saya.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!