Bicara Bonda

SAYA NI ORANG KAMPUNG JE..!!

Blog rozitaibrahim.com “ Diari kecil hidup saya “

Saya tak sempurna sebagai manusia.

Saya dirumah atau ke pejabat sangat simple dan tak berhias langsung macam orang kampung.Pakaian saya kebanyakan murah.Tetapi bila saya ke stesen TV, majlis, shooting baru saya berhias sesuai dengan keperluan waktu itu. Kalau pakai murah orang hina, terpaksa ikut trend..Itu pun anak saya yati yang guide..

Inilah wajah saya secara dekat tanpa make up..Celak mata adalah kewajiban. Kalau tak pakai celak, mata saya macam mata ayam ..he he ..!!

Saya bukan artis pun. Memang saya menjual produk kecantikan.Tak laratlah nak bertepek bedak. Sebelum ni ramai yang kata muka saya garang dan make up tebal (Kalau masa bergambar tak sedar mata saya terbuka besar mungkin sebab silau cahaya kamera dan kebetulan saya pakai contact lens )

Program RTM TV1 rancangan Feminin pada 10 hb April 2014

. Kalau lebih 4 jam saya pakai make up saya akan pening dan stress. Saya tak tahan pakai contact lens. Kalau tak pakai lens mata saya tak cantik masa bergambar. Nak dapatkan effect gambar cantik terpaksalah meskipun tak suka.

 

2 Comments

  • dil

    assalam kak…salam ukhuwah dr saya..dilla..di bumi iskandariah ,mesir….saya pernah mengenali akak suatu ketika dulu..ketika akk menetap di klang,selangor.akk ingt saya x?yg bekerja di klinik yg akk selalu kunjungi..(klinik yb PAS skrg)..alhamdulillah..saya sangat berbangga akk dah berjaya seperti ini…smoga saya juga boleh berjaya seperti akak…amin ya rabb….

  • Salina

    Assalamualaikum Puan Rozita,

    Saya suka baca blog puan ni. Baru semalam dapat tahu from Google. Sangat menarik. Teruskan menulis ya? Semoga puan sekeluarga diberkati Allah selalu, amin.

    Regards,
    Salina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!