Petua Bonda

Rahsia ku, rahsia mu jua.. Part Last

PART : Last episode (keburukan Lemon)

Sepanjang kebaikan lemon cuma ada sedikit keburukannya.. jika orang itu ada penyakit gastik , ia x berapa bagus kerana akan menyebabkan pedih dlm perut dan mudah diserang gastrik.. Kiranya anda nak mencuba juga.. Ambik sedikit sebagai percubaan dan lihat kesannya pada perut.. Cara minumnya ambil selepas makan bukan sebelum makan pagi ..!!

ANTARA LAIN KEBURUKANNYA IALAH.. dan perlu diambil perhatian.. Ia boleh merosakkan enamel pada gigi. Lepas minum kena bilas mulut anda dengan bersih selepas minum jus lemon.. Sebab tu sedikit je sy minum ( 150ml) dan sy bilas dgn minum air suam atau air jus buahan lainnya..

  • Bukti lain selain kulit cantik dan bagaimana sy tahu Lemon bagus melalui pengalaman sy :┬áBapa mertua sangat sihat dan kuat umur nya hampir 80. Tidak ada diet khas menjaga makanan manis atau masin.Dia makan je apa dia suka tak pernah sakit pun…1 hari dia pening kepala yg sgt serius terpaksa dia pergi hospital buat pemeriksaan doktor..Dia disahkan mendapat darah tinggi yg amat lah tinggi bacaan 200..!! Doktor bagi ubat sedangkan dia anti ubat hospital walaupun dia orangnya terpelajar.. Dia tak ambik ubat hospital langsung.. dan mengantikan minum air misai kucing , mengamalkan peria dan minum sunquick tanpa gula… (bagj sy sunquick ada perasa dan pengawet).. Mertua sy sihat sehingga sekarang hanya dgn amalan tu..

Sy refer pada yg lebih arif (pakar ) apa yg mertua sy amalkan.. Dia cadangkan beberapa ramuan lain sebagai tambahan yg lebih bagus utk rawat penyakit, seperti inulin, buah cranbery ..dan lemon.. Sbb tu sy buat jus d btis dalam d btiss ada semua bahan2 tu..

Sejak sy buat tu sy mengkaji kepada pesakit yg lain macam Gaot, Strok, Darah tinggi, Kencing manis, Luka lepas bersalin atau kemalangan ia memberi kesan yg lebih baik dan cepat dgn kombinasi ni..

  • Sy batuk teruk dan tak sembuh2 (sekadar pergi klihik biasa je) Sy makan juga ubat batuk, sy jadi mengantuk dan khayal .. ubat batuk x bagus kerana merosakan kekuatan otak jadi lemah dan pelupa..!! Sy tak nak pelupa dan otak cepat tua akibat makan ubat batuk dan ubat hospital lain banyak buruk dari yg baik..!! Lepas tu sy ke klinik pakar Damansara..masih juga tak sembuh.. Last sy geram test minum madu yaman dgn lemon..dan berhenti makan ubat batuk.. Sy makin sihat dengan cepat..

Sejak sy melihat kesannya buat formula ni, sy amalkan jus lemon kerana mudah nak dapat dan sedap. Ia mengantikan teh dan sy terus amalkan selalu .. Ia vit c paling asli dan segera.. Bila kaya dgn zat2 sy yakin ia bagus sbagai rutin suplemen.. Sehingga lah sy bertemu pakar lain apa sebenarnya semua kebaikan amalan minuman dan suplemen yg sy ambik.. Kebaikan dan keburukannya..

Ambik minuman ni waktu pagi jer..lemon adalah perangsang yang baik untuk hati. Ia bagus mencairkan asid urik dan racun lain, liquefies hempedu… Penyahtoksik hati yang paling berkesan..

Dalam tulisan blog bahagian petua, lemon ni dah pernah sy selitkan ..tapi tak selengkap ni lah.. Memandangkan ia minuman harian sy maka sy kongsikan detail kenapa sy, mengambil nya. .!! Asid sitrik yg ada dlm dalam jus lemon boleh memecahkan batu karang.. Melambatkan penuaan dan terbukti berkesan untuk gangguan otak seperti penyakit Parkinson.

Jika anda ingin mengetahui lagi tentang rahsia menu saya ikuti tulisan saya yang lain dalam topik RAHSIA KU RAHSIA MU JUA yang akan datang..

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!