Petua Bonda

Rahsia Ku Rahsia Mu Jua Part 1 : Buah2an dan herba dalam Formula produk…

Mengikut siri lama tajuk Rahsia Ku Rahsia Mu Jua..Saya mengupas lanjut kenapa dan asbabnya saya minum lemon dan madu setiap pagi.. banyak menafaatnya..!! Kali ini saya konsgikan ttg  Epal dan kebaikannya selepas melihat kesan perubahan baik dari perubatan alternative yg merawat arwah ayah. Dia menceritakan banyak kebaikan epal. Selepas itu saya sendiri bertanyakan kepada beberapa pakar ttg khasiat pemakanan epal, dan inilah kesinambungan kenapa saya memilih epal sebagai makanan diet harian wajib saya..

Ramai yang bertanya minta penjelasan  “Apa beza setiap produk kurus ST dulu dan sekarang..dan juga JRM” ..Itu yang utama ingin saya kongsikan dalam topik RAHSIA KU RAHSIA MU JUA kali ini  (ada 2 part je) Part 1 : Buah2an dan herba dalam formula produk..

Part 1 : Epal menu wajib harian saya

Sy makan suplemen dan jamu buat sendiri sejak muda sejak umur saya 12 tahun ..Kini setiap produk yang saya dan Yati hasilkan ia berkenaan untuk keperluan kami sendiri. Masa dalam tempoh R&D tu macam 2 kelemahan pada formula dan kesannya kami lalui..Tempoh tu berlaku ubah suai dan ambil masa lama minima 6 bulan dan paling lama 2 tahun… Sampai betul2 berkesan 80% baru kami jual..

Didalam setiap formulasi ST dan JRM begitulah saya menciptakan produk ia semua berkait rapat dengan kehidupan saya sendiri. Saya memerlukan produk untuk dimakan untuk tujuan kecantikan atau kesihatan.. Kos rendah, selamat dan saya yakin apa saya buat..Dengan mencipta sendiri (dari kajian dan nasihat pakar) dan mengamalkannya sebelum saya pasarkan..

blogger-image-456708148
Set slimming ST

Masa muda saya makan set slimming (3 produk)  lucimax, garlic plus, dan slimmertique..Herba ni panas dan sangat berkesan sampai sekarang. Ia pil dan konsep semua produk yang saya hasilkan  xsama formula/bahan aktif dan kesannya pada badan..Walaupun untuk tujuan menguruskan badan tapi formulanya berbeza2 dan kesannya pun lain2…. Cara makan set slimming ni berbeza ikut minggu dan kena makan sehari 2 kali ..

Macam Set Slimming ST ..fungsinya, buang angin betulkan sistem dalaman..panas , peluh banyak, najis keluar hitam ini set slimming pil tu merupakan set kurus yang paling lama dipasaran kami ..ST dikenali dgn produk ni..Saya buat formula dari kajian saya kegemukan ada 3 jenis..Yang gemuk air dan angin cepat kurus..Yg gemuk pejal lambat dan susah kurus. Fungsi set slimming ni dia masuk dan boleh membantu semua jenis kegemukan..!! Masih laris sampai sekarang kerana ia paling terbaik..(minum set ni sendawa pun bau herba)..Selain menguruskan badan ia juga menurunkan penyakit darah tinggi..buang angin..kencing manis.. dan banyak lagi..

Namun ada kelemahannya juga produk ni , setengah orang tak suka makan pil atau x suka pada bau herba yg kuat..ST sediakan produk pilihan  : (Minuman dari jus extrak buah sebenar)  sebab itu saya mencipta Apple Xtrim/dari apple dan herba (dah xjual dulu kena sabotaj) dan Bio Triple Slym/dari lemon (masih ada dijual).. Produk ni sgt2lah berkesan untuk menguruskan badan..Jika ingin kurus produk minuman ST  seperti Bio Triple Slym mengandungi lemon dan herba Garcinia Cambogia dan bebrapa herba lain didalamnya bagus untuk kurus dan mencantikan badan..

Citrus Aurantium Green Tea Hoodia Gordonii HoodiasteviaKiwiJus Janda Langsing

 

 

Untuk JRM sy menciptakan Janda Langsing.. dalamnya ada kiwi dan beberapa herba antaranya jadda  (sebab tu namanya janda tu datangnya dari perkataan jadda) ..dan sejenis kektus yg membantu proses langsing menjadi cepat dan mudah terutamanya bab menyekat selera makan..

Kesannya makan Apple Xtrim, janda langsing, bio triple slym ..kencing banyak..Buang air besar senang (ada juga mengadu sembelit..x ramai bukan semua org .. sebb ada teh hijau punca sembelit) peluh banyak dan berbau/ itu tanda toksin yang dikeluarkan selepas makan produk ni..

blogger-image--487612650

blogger-image--1899323614Cara makannya ialah pada waktu malam kerana ia berkerja semasa orang tengah tidur..(Kabohidrat yg dimakan pada siang hari  tidak bertukar menjadi lemak tapi bertukar menjadi tenaga ).. Nak makan sehari 2 kali pun boleh..

Didalam formula ST & JRM saya akan meletakan buahan sebenar yang diektrakan bukan dari perasa tiruan..Kerana saya tahu buah2an dan bahan aktif dalam formula itu akan membantu kesan yg lebih baik yang pelanggan harapkan…

photo
Ini yati sekarang.

DSC03888

ST mmg x banyak iklan nak melariskan produk..Lagi pun produk ST dekat 700 jenis ..Sgt banyak..!! Pelanggan yg dah makan produk ST dan cuba bertukar kepada produk lain akan kembali makan semula produk ST kerana tahu dan dah dapat bezakan perbezaannya.

Sebab tu saya kalau berniaga dan buat formula mesti betul2..Sebab bukan nak niaga sebb duit. Kepercayaan penguna penting..19 tahun niaga ..xkan sy nak rosakan reputasi imej baik ST..

blogger-image-345171241

Ni produk Easy Full dan D – Tox sampai x cukup stok kat butik ST..Penguna yg pm Yati turun sampai 30kg sebulan pun ada….

KEBAIKAN: Membantu kekalkan kandungan bakteria sihat di dalam kolon Mengandungi fiber tinggi mampu membantu menurukan kolestrol Alfalfa membantu sistem penghadaman dan pundi kencing Efektif menurunkan berat badan dan membuang toksin dalam badan Mengandungi Probiotics meningkatkan sistem pertahanan badan Licorice Root berkesan menurunkan lemak dalam badan Digalakkan penggunaannya bagi yang mengalami masalah sembelit. Ekstrak daripada Oat, Alfalfa, Aloe Vera dan Licorice Root. Cara Pengambilan: Bancuh 1 setengah sudu D’Tox dengan 75ml air sejuk, kacau dan minum. ambil sebelum jam 8.00 malam

Set EasyFull, D-Tox dan Bio Triple ini boleh diambil bersama kapsul Slimming ST. namun, pengambilan air kosong haruslah melebihi 3Liter Dtox boleh juga diambil semasa berpantang selepas bersalin. Set ini boleh diambil bagi yang menyusu badan. Hanya Bio Triple sahaja boleh diambil jika menyusu bayi usia 4 bulan ke atas

Untuk pertanyaan produk ST :

  • 019-791 7133
  • 019-304 2133

 

 

 

 

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!