Jejak Bonda

Karnival Hijabista 2014 Anjuran Mara Daerah Hulu Terengganu.

Sekali lagi sy turun ke Trengganu program anjuran Mara, kali ini di Kuala Berang.Karnival Hijabista 2014 Anjuran Mara Daerah Hulu Terengganu. Program ini merangsang semangat keushawanan kepada peniaga2 yg bergiat dlm pembuatan baju.. Team JRM membuat fashion show yg mendapat sambutan yg sangat memberangsangkan dari ramai pengunjung dan pujian dari YDP..

Program ini telah dirasmikan oleh Timbalan Pengarah Mara dan YDP KUALA Trengganu. Semasa lawatan ke booth JRM beliau sgt tertarik dgn produknya jus janda langsing dan hot melong.. Katanya ” isteri sy suka dan percaya dgn produk herba dan sy mmg nak kurus.. Sy nak cuba 1 set kurus ni..” .

Kemeriahan bila sy krew buat ” buble talk” ..Bila bergambar masing2 gunakannya. Berposing ikut style masing2 sakan betul..1 kelainan..!!

Begitulah diari sy sepetang bersama Mara… Semoga semua ushawan butik semakin kreatif dan sy sekadar nak bagi sikit cadangan .Maaf ya mencelah ni utk future anda pengusaha butik..

jangan ambik produk indon dan vietnam je.. Sbb nanti negara kita hanya jadi pemasaran produk mereka je..Budaya baju kita mereka jahit dan kita yg pakai..Betul tak..?? Alasan sana murah..Tapi jahitan tak kemas…!!

Maaflah sy bagi nasihat yg tak dipinta…Malaysia kena ada kelas lah macam Paris London..Walaupun China Indon tiru produk mereka ..Tetapi org yg mementingkan kualiti tetap.

Nak beli ke sana juga jenama kulit mereka.Sy ada kawan peniaga arab nak beli banyak baju kurung..Mulanya nak beli kat Malaysia dgn kuantiti yg banyak asalnya..

Sedih sy tetiba dia tahu kat Vietnam ada jual lebih murah..Kan rugi kita sbb baiu kita negara lain komersial kan…

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!